пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Інтернет-марафон «Поліські мережеві проекти 2017»

Дорогі друзі, 14 березня розпочинається регіональний інтернет-марафон «Поліські мережеві проекти 2017».
Мета марафону: підготовка якісних мережевих проектів, створених у рамках марафону ПМП – 2017 на 2017/2018 навчальний рік.
Графік проведення марафону
24 лютого – 10 березня – реєстрація (https://goo.gl/766NFj) експертів, тьюторів і стажерів, які супроводжуватимуть розробку навчальних мережевих проектів.
27 лютого – 12 березня – реєстрація (https://goo.gl/M2Ncys) авторів, які готові до освоєння проектної технології в цифровому освітньому середовищі, розробці власного навчального мережевого проекту і проведення його на регіональному рівні в 2017/2018 навчальному році.
14 березня - 14 травня – проведення навчання авторів навчальних мережевих проектів під керівництвом тьюторів і тьюторів-стажерів із питань поетапної розробки навчального мережевого проекту.
16 – 20 травня 2017 р. – первинна експертиза підготовлених навчальних мережевих проектів і підготовка переліку проектів для апробації під час Літньо-осінньої сесії (проводять тьютори і експерти).
1 – 30 червня, 1 – 30 вересня – апробація доопрацьованих навчальних мережевих проектів у форматі тренінгу «Літньо-осіння» сесія.
1 – 20 жовтня – експертна сесія для відбору кращих проектів у збірник «Поліські мережеві проекти» 2017/2018 навчального року.
22 – 31 жовтня – презентація збірника проектів.
До участі запрошуються педагоги Рівненської області, які мають сертифікати про завершення курсу за програмою Intel «Навчання для майбутнього»



четвер, 9 лютого 2017 р.

Форум «Цифрове перетворення освіти 2017»



На запрошення Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України 07-08 лютого 2017 року методист кабінету інформаційно-комунікаційних технологій, старший викладач кафедри природничо-математичних дисциплін Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної , вчитель інформатики Великоолексинського НВК «школа-сад» Тимощук Оксана Петрівна взяла участь у міжнародному форумі «Цифрове перетворення освіти 2017».
         Форум було організовано за підтримки компанії Google SFS. Ініціаторами форуму були модератори спільноти «Навчаємося з Google» (Google Educator Group in Ukraine) Саражинська Наталія Анатоліївна, сертифікований викладач Google; Гущина Наталія Іванівна, завідувач сектору ІКТ компетентостей Інституту модернізації змісту освіти; Букач Антоніна Василівна, учитель інформатики Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 Білоцерківської міської ради Київської області.
Роботу Форуму відкрила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка зазначила: «В Україні за час незалежності було витрачено багато коштів на різні освітні проекти. В їх межах було вироблено цікаві продукти, але після завершення проектів ці продукти не використовуються, і знає про них лише обмежене коло вчителів. Наша ідея – зібрати найкращі напрацювання і запровадити їх для використання в обов’язковій програмі. Не як окремі предмети, а щоб вони пронизували інші предмети і через них формували відповідні компетентності, зокрема й цифрову. Важливо, щоб ми не тільки говорили, але й діяли. Ми відкрили майданчик для публічного обговорення і роботи над удосконаленням програм. Влітку це була робота над програмами початкової школи, зараз на черзі базова. Якщо ви знаєте про цікаві матеріали, які таким чином можна адаптувати до використання в школах – пропонуйте, ми завжди відкриті до таких пропозицій».
З вітальними словами до присутніх звернулися Олег Якимчук, директор зі зв’язків з органами державної влади Google Україна, Олександр Данченко, голова Комітету Верховної Ради з питань інформації та зв’язку, Тетяна Попова, голова Телекомунікаційної палати України.
Робота Форуму організувалася у формі дебатів, майстер-класів та експертних кіл.
Програма форуму за адресою https://sites.google.com/view/forumgegua17/