неділю, 28 грудня 2014 р.

МультиУрок




На честь відмінного новорічного настрою та майбутніх свят команда «Відеоуроки в Інтернеті» вітає Вас і дарує новий, зручний проект для вчителів  «МУЛЬТИУРОК»

Цей проект розробляли більше року, і тепер
Ви можете отримати в подарунок:
     Ваш персональний сайт;
     Ваш особистий блог;
     Зручне сховище Ваших матеріалів та розробок;
     Можливість зручно користуватися публікаціями колег;
     Повноцінне спілкування і знайомства.
Мультиурок - це новий освітній майданчик, на якому кожен вчитель може безкоштовно отримати власний сайт, ділитися досвідом, спілкуватися та стежити за цікавими публікаціями своїх колег.

Головна сторінка - Проект для учителів "Мультиурок"


Повідомлення від Олени Шумкової!!!

Достовірність інформації з Інтернету

Аналіз достовірності інформації, отриманої з Інтернету, Анатолій Шперх
http://www.slideshare.net/shperk/ss-34721740

пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

Різдво крокує по планеті

Дуже цікавий та актуальний проект, який розмістила Алла Леонідівна Сотникова в спільноті "Підвищуємо кваліфікацію в галузі ІКТ".
Адреса: https://sites.google.com/site/rozdproekt/home

середу, 17 грудня 2014 р.

Увага!!! Дистанційний курс "Проектна діяльність в інформаційнo-освітньому середовищі 21 століття"

Шановні колеги, пропоную підвищити свою кваліфікацію      та записатися на дистанційний курс "Проектна діяльність в інформаційному освітньому  середовищі 21 століття", який почне свою роботу з 9 січня 2015 року. Його мета - розробка    навчальних мережевих проектів.
Розробка навчальних мережевих проектів проходитиме у формі тривалого (січень-червень) освітнього марафону - Проектного інкубатора 2015:
1) 31.12.14-08.01.15 Новорічний флешмоб "З Новим роком, нові друзі!". Члени групи приєднуються до Google-співтовариств. У групах учасники знайомляться між собою.
2) 09.01.15-06.02.15 - Дистанційний тренінг "Педагогічні секрети навчальних ситуацій", 24 години. Фіналісти отримують електронні сертифікати
3) 09.02.15-17.04.15 - Дистанційний курс "Проектна діяльність в інформаційному освітньому середовищі 21 століття", 72 години. Фіналісти отримують електронні сертифікати.
4) 20.04.15-30.04.15 Експертиза випускних робіт, усунення зауважень
5) 01.05.15-31.05.15 - Літня сесія -1 Провідні отримують електронні сертифікати.
6) 01.06.15-30.06.15 - Літня сесія -2 Провідні отримують електронні сертифікати.

На сьогоднішній день на наш марафон вже записалося понад 400 осіб із понад 50 регіонів РФ, а також України, Білорусії та Казахстану. Якщо у вас як і раніше збереглося бажання стати автором навчального мережевого проекту, то потрібно ДО 31.12.14 відповісти на питання наступної АНКЕТИ. Від цього залежить з ким, який навчальний мережевий проект ви будете розробляти.


Рефлексія проекту "Людина і час"

      Виконуючи завдання розроблені авторами відкритого масового он-лайн курсу (навчального мережевого проекту) "Людина і час" наша команда під час  проходження першого  етапу дізналася, що таке "Миротворче коло", що означає слово "тезоіменитство", кого називають "тезкою". У процесі роботи ми знайшли найближчий до дня народження день пам'яті святого, ім'я якого ми носимо та зробили про нього презентацію. Працюючи над І етапом проекту ми створили ментальну карту та познайомилися з такими новими сервісами мережі Інтернет як slideshare (сервіс для розміщення презентацій) і spiber scribe (сервіс для створення ментальних карт).
     На ІІ етапі ми розробили анкету та провели соціологічне дослідження (анкетування) Результати анкетування оформили і завантажили на сервіс Docme.ru. Ми дізналися, що на цей сервіс дуже зручно і швидко (так як не потрібно довго реєструватися) завантажувати свої документи. Нам сподобалося !!!
       Працюючи над III етапом ми навчилися вираховувати дату Пасхи, написали твір про "Різдво" і розмістили його на своїй сторінці сайту,  але найбільше нам сподобалося працювати з невідомим раніше сервісом "Стрічка часу", який знаходиться за адресою: http://www.dipity.com/. На Стрічці часу ми помістили дати всіх найбільших 12 свят.
      Виконуючи завдання останнього заключного етапу ми навчилися писати невідомі нам раніше твори-роздуми - есе, також заповнювали різні анкети онлайн і брали участь у вікторині. Виконувати ці завдання нам було нелегко, але цікаво і захоплююче !!!
       Під час роботи на реалізацією проекту багато корисних порад отримали від інших команд-учасників проекту, ми відчули їх дружню підтримку і щиро дякуємо за це. А також дуже вдячні організаторам проекту, які дали нам можливість здобути нові знання, навички та віртуально поспілкуватися із хорошими людьми!!!

Адреса нашої сторінки: https://sites.google.com/site/chelovekivremja13/nasi-ucastniki-1/fiksiki